Niklas Hjalmarsson ansluter till HV71
Publicerad: 2022-10-22
PRESSMEDDELANDE
Den förre HV-backen och trefaldiga Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson tränar med HV71 från och med måndag. ”Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden, säger Niklas Hjalmarsson.

Niklas Hjalmarsson är född och uppvuxen utanför Eksjö och kom till HV71 första gången 2003 för att gå hockeygymnasiet på Sanda. Några år senare debuterade Hjalmarsson i SHL för ett sedan åka till Nordamerika för en framgångsrik NHL-karriär med bland annat tre Stanley Cup på meritlistan.

Inför förra säsongen tog Hjalmarsson beslutet att avsluta den aktiva karriären i Arizona, men nu är hockeysuget tillbaka.

– Jag har pratat med Niklas vid några tillfällen och förstått på honom att han är sugen på hockey igen. Vi träffades senast i fredags och kom överens om att han kommer att träna med oss ett tag för att känna sig för. Jag vet att Niklas tränat hårt under året som har gått och är i bra fysisk form och vår förhoppning är att han fortsätter med oss resten av säsongen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Niklas Hjalmarsson om att snöra på sig skridskorna igen och träna med HV71:

– Det har alltid funnit tankar på att få spela i HV71 igen och suget har blivit ännu större när jag varit på matcherna och känt stämningen i arenan. Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden.

– Jag har stor respekt för SHL som liga och nu ska jag börja träna med laget för att känna vad jag står. Sedan om det blir två veckor, ett år eller tre år får framtiden utvisa. Men jag är otroligt sugen på hockey igen och det ska bli jättekul att komma till Husqvarna Garden på måndag och träffa alla.

HV71 tränar på is på måndag kl 10:30.

Johan Freijd