Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Onsdag Ons 15 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Fredag Fre 17 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

Niklas Hjalmarsson ansluter till HV71

22 oktober 2022 19:52
PRESSMEDDELANDE

Den förre HV-backen och trefaldiga Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson tränar med HV71 från och med måndag. ”Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden, säger Niklas Hjalmarsson.


Niklas Hjalmarsson är född och uppvuxen utanför Eksjö och kom till HV71 första gången 2003 för att gå hockeygymnasiet på Sanda. Några år senare debuterade Hjalmarsson i SHL för ett sedan åka till Nordamerika för en framgångsrik NHL-karriär med bland annat tre Stanley Cup på meritlistan.

Inför förra säsongen tog Hjalmarsson beslutet att avsluta den aktiva karriären i Arizona, men nu är hockeysuget tillbaka.

– Jag har pratat med Niklas vid några tillfällen och förstått på honom att han är sugen på hockey igen. Vi träffades senast i fredags och kom överens om att han kommer att träna med oss ett tag för att känna sig för. Jag vet att Niklas tränat hårt under året som har gått och är i bra fysisk form och vår förhoppning är att han fortsätter med oss resten av säsongen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Niklas Hjalmarsson om att snöra på sig skridskorna igen och träna med HV71:

– Det har alltid funnit tankar på att få spela i HV71 igen och suget har blivit ännu större när jag varit på matcherna och känt stämningen i arenan. Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden.

– Jag har stor respekt för SHL som liga och nu ska jag börja träna med laget för att känna vad jag står. Sedan om det blir två veckor, ett år eller tre år får framtiden utvisa. Men jag är otroligt sugen på hockey igen och det ska bli jättekul att komma till Husqvarna Garden på måndag och träffa alla.

HV71 tränar på is på måndag kl 10:30.