Eric Martinsson återvänder till HV71
Publicerad: 2022-05-12
PRESSMEDDELANDE
Säsongens första nyförvärv blir en återvändare. Eric Martinsson kommer tillbaka till HV71 efter en säsong i KHL. ”En back som är oerhört skicklig både i spelet med och utan puck”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Eric Martinsson har tidigare spelat två säsonger i HV71 och var säsongen 20/21 tvåa i poängligan bland backar i SHL med 37 poäng (5+32) på 51 matcher. Den senaste säsongen har Martinsson spelat i KHL och Barys Nur-Sultan.

– Det känns väldigt inspirerande att komma tillbaka till HV71. Jag trivdes mycket bra senast jag var i klubben och utvecklades både som hockeyspelare och människa under den tiden. Jag känner också en stark revanschlusta från senast jag var i klubben, säger Eric Martinsson.

På meritlistan har Eric Martinsson två SM-guld och 13 landskamper med Tre Kronor. Nu har han skrivit ett treårskontrakt med HV71.

– Vi såg senast Eric var i SHL att det är en back av högsta SHL-klass. Han är oerhört skicklig både i spelet med och utan puck och användbar i alla spelformer. Eric kommer att bli en viktig kugge i HV71, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Eric Martinsson gäller i tre år utan klausuler.

Se en längre intervju med Eric Martinsson i HVTV.

FAKTA / MARTINSSON
Född: 921022, Klippan
Moderklubb: Åstorps IK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 186 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: Åstorps IK, Rögle BK, Helsingborgs HC, Växjö Lakers, Iowa Wild, Genéve-Servette, Barys Nur-Sultan

Spelarmeriter: SM-guld 2015 och 2018

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners