Tomas Montén inför Luleå Hockey-HV71
Publicerad: 2023-09-27
INFÖR
Det blev ingen rolig start på roadtripen för HV71. Förlust med 1-6 mot MoDo Hockey på tisdagskvällen och nu gäller det att ladda om till torsdagens match mot Luleå Hockey. ”Mycket måste bli bättre”, säger Tomas Montén, tränare i HV71.

Efter storförlusten mot MoDo Hockey sätter sig HV71 på onsdagsmorgonen åter på bussen för att åka till Luleå där nästa motståndare väntar. Tränaren Tomas Montén analyserar gårdagen:

– Jag tycker att vi börjar bra första 4-5 minuterna och tvingar MoDo till spel i egen zon. Sedan gör de mål i sitt första anfall och där slutar också allt det vi gör bra. Vi tappar tålamod och försöker forcera, men det blir bara sämre och sämre. Efter det får de också 2-0 i slutet av perioden i något som inte ens är en målchans och det är tufft för oss.

Vad snackade ni om i pausen för att försöka bryta matchbilden?
– Mycket om att det är lång tid kvar av matchen och vi behöver inte jaga på allt utan spela med mer tålamod. Sedan kom matchstraffet och även om vi spelar bra i boxplay i fyra minuter straffar de oss hårt sista minuten.

Hur resonerade ni inför tredje perioden?
– Jag tycker att vi skapar lite mer efter Fredrik Forsbergs mål och både Moelgaard och Stål Lyrenäs har några chanser och vi vaskar om lite i laget, men sedan får de återigen ett enkelt mål och matchen är över.

Om du får ge en samlad bild av insatsen, vad säger du då?
– Att vi gör ingen bra insats och behöver hitta en större jämnhet. Vi måste ha den mentala inställningen av vara nöjd med att välja enkla spelalternativ istället för svåra spel.

På torsdagskvällen väntar ny bortamatch, nu mot Luleå Hockey. Laget åker de drygt 40 milen buss till Norrbotten och tränar inte under onsdagen utan kör en gemensam träning på torsdagsmorgonen innan pucken släpps kl 19:00 i Coop Norrbotten Arena.

– Det är en tuff bortamatch och det gäller att vi är redo från start. Vi får vara beredda på att inte få så många chanser så det gäller att vi tar tillvara på det som bjuds och samtidigt inte bjuda Luleå på någonting.

Mot MoDo utgick Oskar Stål Lyrenäs i slutet av matchen och HV71:s läkare Jonas Kalman meddelar att forwarden har en överkroppsskada och inte spelar mer denna veckan och kommer att flygas hem under onsdagen för fortsatt undersökning.

– Tråkigt för Oskar och oss naturligtvis. Vi kommer inte ta upp någon junior utan spela med de tolv forwards vi har med oss här uppe. I övrigt kommer det att vara samma spelare tillgängliga som igår även om det kan ske någon förändring i formationerna, avslutar Tomas Montén, tränare i HV71.

Johan Freijd