Stephan Lundh inför morgondagens match

26 mars 2021 15:07
INFÖR

Efter två storförluster, mot Leksand och Oskarshamn, står Luleå för motståndet i Husqvarna Garden på lördagen. ”En jobbig vecka där vi agerat bottenlöst och måste hitta grunderna igen”, säger Stephan Lundh, tränare i HV71.


Förlust mot IK Oskarshamn med hela 7-0 på torsdagskvällen och bottennappet var totalt. Nu återstår två omgångar innan kvalet börjar. Först ut är lördagens möte med Luleå Hockey.

– Det har varit en oerhört jobbig vecka och inte gått att känna igen oss någonting. Det var inte så länge sedan vi gjorde bra prestationer mot Brynäs och Växjö, även om vi hade problem med målskyttet också då. De två senaste matcherna har det varit bottenlöst och vi måste jobba hårt med att hitta grunderna i försvarsspelet, säger Stephan Lundh.

Vad ska ni göra för att ta er upp ur detta läge?
– Vi måste ta tag i grunderna, få killarna att känna sig trygga och supporta varandra. Ett bra försvarsspel skapar mycket kraft med pucken och det fokuserar vi på framåt. Vi ska använda tiden fram till kvalet med att skapa trygghet och tålamod. När man är i en riktigt tuff situation så kan det verka som vi inte tränat på vissa grejer en endaste gång. Ska man vara framgångsrik måste man agera med ryggmärgen och jobbar vi på att få killarna att göra.

Efter tio raka förluster och två riktiga bottennapp finns det säkert en och annan stukad spelare i omklädningsrummet. Hur jobbar ni med killarna den kommande veckan?
– Vi har möten där vi låter killarna komma med synpunkter och där vi påpekar vikten av ärlighet för att ta oss framåt. Vi är i situation där vi kan påverka framtiden och där alla måste ta ansvar för det och det ska vi göra tillsammans. När pucken släpps vill alla spelare göra sitt bästa och vår uppgift som ledare är att de ska känna sig bekväma i det.

På fredagsmorgonen blev det klart att Pär Johansson kommer in som extra resurs i tränarstaben. Vad hoppas du Pär kan tillföra?
– Pär är inte färgad av säsongen och kommer in med nya ögon. Han har bra kontakt med många spelare sedan tidigare och är en kunnig hockeymänniska. Allt knep som kan få oss bli bättre måste vi göra.

Hur tänker du kring lördagsmatchen mot Luleå?
– Det kan bara bli bättre. För oss är det en oerhört viktig match även om poängen inte spelar roll. Nu gäller det att ta steg framåt och visa upp ett bättre försvarsspel. I truppen har vi frågetecken på Eric Martinsson och Didrik Strömberg kommer att fortsätta vila. Vi bestämmer på värmningen hur laget formeras, säger Lundh.