Rasmus Bengtsson ny back i HV71
Publicerad: 2022-05-13
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med backen Rasmus Bengtsson. ”En skicklig back med ett bra förstapass och vasst skott”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Rasmus Bengtsson kommer närmast från spel i Djurgårdens IF där han noterades för 17 poäng (5+12) på 50 matcher i SHL. Nu är den spelskicklige backen klar för tre säsonger i HV71.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Jönköping och HV71 som är klubb med ett härligt drag kring sig. Jag fick en bra känsla direkt när HV71 hörde av sig och det var aldrig något att tveka på. På isen vill jag vara en back som fördelar pucken på ett bra sätt och driva spelet mot målet i den offensiva zonen, säger Rasmus Bengtsson.

Den 28-årige backen från Landskrona har många fina säsonger bakom sig och 2021 blev han utsedd till bästa back i HockeyAllsvenskan där han stod för 37 poäng på 45 matcher i Tingsryd.

– Rasmus har haft en otroligt fin utveckling de senaste åren och har höga kvaliteter både i offensiven och defensiven. Han har en härlig pondus i sitt spel och leder genom sitt sätt att vara på isen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Rasmus Bengtsson gäller i tre år.

FAKTA / BENGTSSON
Född: 930514, Landskrona
Moderklubb: IF Lejonet
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 189 cm / 89 kg

Tidigare klubbar: IF Lejonet, Rögle BK, Muskegon Lumberjacks, VIK Västerås, IF Björklöven, BIK Karlskoga, Tingsryds AIF, Djurgårdens IF

Spelarmeriter: JVM-silver 2013, Bästa back i HockeyAllsvenskan 2021

**FAKTA OM EAB: **EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners