Målvaktstalang klar för HV71
Publicerad: 2021-06-05
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med målvaktstalangen Filip Larsson, 22 år. ”Filip är ett stort löfte som har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra målvakt”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Filip Larsson är draftad och signad av Detroit Red Wings och har tidigare varit över och spelat i organisationens AHL-lag. Senaste säsongen var han utlånad till Almtuna och Frederikshavn.

– Filip är en oerhört spännande värvning som blir ett bra komplement till Jonas Gunnarsson. Han har framtiden för sig och förutsättningarna att bli en riktigt bra målvakt.

Filip Larsson om att komma till HV71:

– Jag är väldigt motiverad att få vara en del av detta laget och den resan killarna påbörjat. För ett tag sedan var jag nere och träffade William Rahm och fick ett bra intryck av hur de ser på mig och min framtid.

I och med värvningen av Filip Larsson är målvaktsparet spikat inför säsongen 2021/2022. Målvaktstränaren William Rahm tror mycket på nyförvärvet inför den kommande säsongen.

– Otroligt kul att Filip kommer till HV71. Han är en målvakt som har alla verktyg för att ta sig långt med sin hockey och som redan har samlat på sig mycket erfarenheter med juniorlandslag och spel i Nordamerika. Filip är en välskolad målvakt som har ett bra positionsspel och är stark i närspelet, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71.

Kontraktet med Filip Larsson gäller i ett år.

FAKTA / LARSSON
Född: 980817, Stockholm
Moderklubb: Boo IF
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 188 cm/88kg

Spelarmeriter: JSM-guld 2015 och 2016, JVM-silver 2018

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners