Nicklas Pettersson ny scout i HV71
Publicerad: 2024-04-11
PRESSMEDDELANDE
HV71 förstärker organisationen runt herrlaget och anställer Nicklas Pettersson som ny scout och videoanalytiker.

Nicklas Pettersson kommer närmast från rollen som videocoach i AIK där han tillbringat de tre senaste säsongerna. Tidigare har han varit assisterande tränare i Väsby IK. Nu är det klart att han blir scout och videoanalytiker för HV71.

– Att förstärka scoutingen har varit en högprioriterad fråga och nu är vi i mål med Nicklas Pettersson vilket känns väldigt bra. Han har tidigare jobbat med Anton och Fredrik i AIK och det samarbetet har fungerat väl. Nicklas är en oerhört engagerad person med ett bra hockeyöga som brinner för utveckling och har koll på de små detaljerna, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 35-årige Nicklas Pettersson kommer att utgå från Stockholm i sin scouting, men vara på plats i Jönköping till och från under säsongen. Han ser fram emot sin nya utmaning som scout i HV71.

– Det ska bli otroligt roligt att få ta steget in i HV71:s organisation och få chansen att fortsätta samarbeta med Anton, Fredrik och de övriga i ledarstaben. Min roll kommer att vara en förlängd arm till sportchefen och scouta eventuella framtida spelare både på plats, via video och andra analysverktyg. Jag kommer också att följa upp och bistå ledarstaben med statistiska analyser under säsongen, säger Nicklas Pettersson.

Kontraktet med Nicklas Pettersson gäller i två år.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners