Agne Bengtsson: "Det är tuffa tider"
Publicerad: 2020-12-15
INFORMATION
Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.

I mörkret som lagt sig skiner adventsljusstakar, julbelysningar och alla andra ljus vackert i trädgårdar, fönster och på borden. Nu närmar vi oss julen, vår vanligtvis största högtid, några dagar med extra ledighet och där vi brukar träffa släkt och vänner.

Men i år är det lite annorlunda.

En pandemi härjar vilt så vi får ställa in festen och bara träffa de allra närmaste. Riktigt trist. För min egen del brukar vi samlas hos svärföräldrarna med all släkt till ett fantastiskt julbord, Kalle Ankas jul (gissa vem som sitter där med de yngsta) och julklappar. Så blir det inte i år. Våra barn kommer till oss och släkten kanske vi kan träffa utomhus och dricka lite glögg med. Nåväl, det kan bli riktigt bra det också.

Det är värre för de som är sjuka. Min mamma som är 90 trillade härom veckan och är nu på ett tillfälligt boende och kommer få vara där över jul. Vi är inte välkomna att hälsa på henne så hon får klara sig genom julen utan släkt och vänner för första gången sedan 1950-talet.

Hela HV71 är påverkat av alla de konsekvenser som pandemin för med sig. Varken juniorer eller ungdomar får spela matcher i sin idrott, något de lägger nästan all sin fritid på. Juniorerna får knappt träna alls. Intäkterna från publik och försäljning har i princip upphört när seniorlagens matcher går för tomma hus. Det är ett omfattande arbete på alla håll och kanter att spara och gneta samtidigt som vi jobbar hårt för att kunna behålla varje krona som ni har hjälpt oss med genom köp av årskort eller annat partnerskap till exempel loger som ni inte kan nyttja just nu.

Förutom pandemins härjningar är vi nu i en svår situation för SHL-laget. Ett lag vi trott stenhårt på har inte lyckats på det sätt vi önskar. Att spelare är borta på JVM eller skadade måste vi hantera fast det är svårt. De förväntningar vi byggt upp genom våra målsättningar och tidigare framgångar vänds nu mot oss och blir tunga att bära.

Det finns bara ett sätt att ta sig igenom tuffa tider, det är att jobba ännu hårdare. Det hjälper inte att gå och gömma sig och tro att det går över.

Nu gäller det alla som är riktiga HV-vänner, att vi går samman och stöttar varandra och laget. Det finns bara en väg. Laget fortsätter med det vi tror på och skall göra det ordentligt bra. Vi skruvar på saker för att göra allt ännu bättre. Det är ingen brist på råd och idéer men vi skall koncentrera oss på det som ger störst effekt se till att det blir bra. Spelare, ledare och övriga i föreningen gör allt för att vända på detta.

Det känns det väldigt bra med det stöd vi får från våra supportrar. Ni är många som ger oss förtroende och ni viker inte ner er. Tack för det, beklagligt bara att ni inte får vara på plats och stötta laget i Husqvarna Garden.

Till er som bara är kritiska, vi uppskattar ert engagemang för HV71, men använd det för att stötta laget istället så kan ni också känna er delaktiga när uppgången kommer.

Närmast tar vi oss an Malmö och Brynäs den här veckan. Svåra bortamatcher mot lag som vi skall försöka ha bakom oss. Vi gör allt för att vi skall vinna och går det inte nu så ger vi inte upp. Det hoppas jag inte du gör heller.

Vita Gula Blå…

Avslutningsvis vill jag önska alla HV-vänner en riktigt God Jul!

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners