Segertåget fortsatte mot Växjö
Publicerad: 2020-09-08
HV71 knep ytterligare en försäsongsviktoria genom att besegra ett starkt Växjö i en tät batalj som krävde övertidsspel för att kröna en vinnare. Stor övertidshjälte blev Simon Önerud med ett vackert förlängningsmål.

Den första perioden var tät, tillknäppt och spelmässigt jämn. Växjö fick en smakstart redan tidigt efter att Jakob Forsbacka Karlsson vaket snappat upp en felpassning från en HV-back. Växjö-forwarden gjorde inga misstag och gav sitt lag ledningen. HV71:s spel i powerplay fortsatte att rosa marknaden i afton och utmynnade i en kvittering. Alexander Bergström bröt in på mål och tryckte resolut upp pucken i nättaket. HV71 testades även i boxplay och visade stabilitet, mycket tack vare juniorerna Kalle Holm och Jonathan Wikström som stod för hårt jobb.

Mittperioden präglades av långa spelsekvenser och ett mer öppet spel där lagen turades om att etablera press i anfallszon, där båda hade långa perioder av press. HV71 tog ledningen i en sådan sekvens efter att Didrik Strömberg hittat fram till en ren Simon Önerud, vars direktskott fann nätmaskorna. Men Växjö kom att kvittera, återigen efter en snabb spelvädning där Richard Gynge var sist på pucken.

I den tredje perioden kom HV71 ut starkt och etablerade tryck efter att ha klarat av en utvisning. Utvisningarna kom dock att bli fler och Växjö fick flera möjligheter i spelformen. HV71 stod pall, mycket tack vare en storspelande Jonas Gunnarsson. Resultatet 2–2 kom att stå sig under ordinarie speltid, vilket innebar förlängningsspel. Kapten Önerud visade där vägen genom ett elegant avgörande på friläge.

HV71 3-2 Växjö Lakers HC (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
1–0 (EQ) VLH Jakob Forsbacka Karlsson (Drury, Karlström)
1–1 (PP1) HV71 Alexander Bergström (Sandin, Kinnvall) Period 2:
2–1 (EQ) HV71 Simon Önerud (Strömberg, Törngren)
2–2 (EQ) VLH Richard Gynge (Vainio)