Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Segertåget fortsatte mot Växjö

8 september 2020 21:15

HV71 knep ytterligare en försäsongsviktoria genom att besegra ett starkt Växjö i en tät batalj som krävde övertidsspel för att kröna en vinnare. Stor övertidshjälte blev Simon Önerud med ett vackert förlängningsmål.


Den första perioden var tät, tillknäppt och spelmässigt jämn. Växjö fick en smakstart redan tidigt efter att Jakob Forsbacka Karlsson vaket snappat upp en felpassning från en HV-back. Växjö-forwarden gjorde inga misstag och gav sitt lag ledningen. HV71:s spel i powerplay fortsatte att rosa marknaden i afton och utmynnade i en kvittering. Alexander Bergström bröt in på mål och tryckte resolut upp pucken i nättaket. HV71 testades även i boxplay och visade stabilitet, mycket tack vare juniorerna Kalle Holm och Jonathan Wikström som stod för hårt jobb.

Mittperioden präglades av långa spelsekvenser och ett mer öppet spel där lagen turades om att etablera press i anfallszon, där båda hade långa perioder av press. HV71 tog ledningen i en sådan sekvens efter att Didrik Strömberg hittat fram till en ren Simon Önerud, vars direktskott fann nätmaskorna. Men Växjö kom att kvittera, återigen efter en snabb spelvädning där Richard Gynge var sist på pucken.

I den tredje perioden kom HV71 ut starkt och etablerade tryck efter att ha klarat av en utvisning. Utvisningarna kom dock att bli fler och Växjö fick flera möjligheter i spelformen. HV71 stod pall, mycket tack vare en storspelande Jonas Gunnarsson. Resultatet 2–2 kom att stå sig under ordinarie speltid, vilket innebar förlängningsspel. Kapten Önerud visade där vägen genom ett elegant avgörande på friläge.

HV71 3-2 Växjö Lakers HC (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Period 1:
1–0 (EQ) VLH Jakob Forsbacka Karlsson (Drury, Karlström)
1–1 (PP1) HV71 Alexander Bergström (Sandin, Kinnvall) Period 2:
2–1 (EQ) HV71 Simon Önerud (Strömberg, Törngren)
2–2 (EQ) VLH Richard Gynge (Vainio)

Period 3:
Inga mål.

Övertid:
3–2 (EQ) HV71 Simon Önerud (Fröberg)