Tommy Samuelsson inför fredagens match mot AIK
Publicerad: 2021-09-30
INFÖR
HV71 tog andra raka segern i Hockeyallsvenskan efter 4-1 mot Västerås på onsdagskvällen inför ett kokande Husqvarna Garden. ”En häftig upplevelse och jag vill tacka alla för det fina stödet”, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

HV71 tog en tidig ledning mot Västerås genom Simon Önerud och kunde senare öka på den ledningen två gånger vann till slut matchen med 4-1. HV-tränaren Tommy Samuelsson var nöjd med segern, men såg samtidigt bitar i spelet som behöver förbättras framöver.

– Det var en lite annorlunda match jämfört med premiären. Här fick vi ledningen till skillnad från matchen mot AIK och hade en ganska klar ledning inför sista perioden. Jag tycker vi spelar av matchen på ett bra sätt, även om Västerås för några farliga lägen och sätter lite tryck mot oss i slutet när de tar ut målvakten. Men generellt sett ett steg framåt för oss.

Matchen bjöd på en hel del klara målchanser och det klingade i målramen för båda lagen vid ett flertal tillfällen och just att täppa till motståndarnas chanser är något HV71 behöver jobba på inför fredagens match enligt Samuelsson.

– Jag är inte riktigt nöjd med att de får så många klara chanser. Mycket är från vårt puckinnehav där vi behöver bli bättre i vår puckhantering och göra det svårare för motståndaren. Men Västerås är samtidigt ett bra lag så det är inte så konstigt att de skapar chanser.

Inramningen i Husqvarna Garden var fantastisk och North Bank Supporters sjöng fram sitt HV71 till tre poäng.

– Otroligt häftigt och jag vill verkligen tacka alla för det stödet vi fick. Vi behöver publiken på läktaren för att den här sporten ska bli bra. Jag pratade med min fru som såg matchen på TV och stämningen gick igenom rutan och hon var lika tagen av det som vi var här i arenan.

Efter två raka hemmamatcher väntar nu andra matchen mot AIK på en vecka. Denna gången på Hovet i Stockholm.

– AIK är ett välorganiserat lag som driver mycket på motståndarnas kasse och vi behöver uppträda moget för att ha en chans på poäng imorgon. Det kan låta klyschigt men detaljerna kommer att vara avgörande åt båda hållen.

Inför matchen mot Västerås gjordes några justering i formationerna jämfört med premiären mot AIK och tränare Samuelsson såg positiv effekt på förändringarna.

– Måns Lindbäck forsätter att skaffa sig mandat i gruppen och fick krydda med ett mål igår. Jag tycker också att Christoffer Törngren fungerade bättre i sin omgivning. Vi är fortsatt helt skadefria och hur vi formerar oss mot AIK bestämmer vi på fredagen, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

Johan Freijd