Tack för en fantastisk HV-karriär!
Publicerad: 2024-04-26
PRESSMEDDELANDE
Guldhjälten och HV-ikonen Simon Önerud lämnar HV71 när nu kontraktet går ut. ”Jag är väldigt stolt och tacksam över alla åren som jag har fått äran att representera HV71 - det har varit en ära”, säger Simon Önerud.

Simon Önerud förlängde sitt kontrakt med HV71 förra året efter långtidsskadan på Herman Hansson och noterades för 13 poäng (5+8) på 45 matcher. Nu står det klart att inte blir någon fortsättning för HV-ikonen i klubben.

– HV71 är klubben i mitt hjärta och det känns naturligtvis tufft att det inte blir någon förlängning. Samtidigt förstår jag beslutet och situationen. Allting har sin tid.

– Jag är väldigt stolt och tacksam över alla åren som jag har fått representera HV71, det har varit en ära. Jag vill även passa på att tacka för allt stöd och den passionen som alla i och runt HV71 har gett både mig och klubben genom alla år, säger Simon Önerud.

Simon Önerud har vunnit två SM-guld med HV71 och spelat 536 matcher i klubben, vilket är elfte mest genom tiderna. Lägg därtill 217 poäng fördelat på 119 mål och 98 assist. Under tre säsonger var han lagkapten i HV71.

– Det är naturligtvis ett tufft besked att ge till Simon som har betytt oerhört mycket för HV71. Vi har många under kontrakt på forwardssidan och samtidigt många unga forwards som kommer underifrån.

– Simon har under många år varit en stor ambassadör för klubben och vi kommer att hålla kontakten för en eventuell roll den dagen han lägger skridskorna på hyllan. Fram till dess önskar vi honom stor lycka till på nästa äventyr, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners