Bröderna Davidsson klara för HV71
Publicerad: 2021-06-22
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med forwardsduon och bröderna Jonathan och Marcus Davidsson. ”Två skridskostarka och spelskickliga forwards”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Jonathan Davidsson kommer närmast från två säsonger i Ottawa Senators organisation och noterades för sex NHL-matcher 2020. Dessutom var han utlånad till Västervik en kortare period under förra säsongen. Han har sedan tidigare 145 SHL-matcher på meritlistan och 9 landskamper med Tre Kronor.

Marcus Davidsson har en och en halv säsong bakom sig i Växjö Lakers, men avslutade förra säsongen i Södertälje SK. Marcus är noterad för 180 SHL-matcher och 3 landskamper med Tre Kronor.

– Två oerhört spännande spelare som trivs med att spela ihop och tidigare varit pålitliga poänggörare i SHL. Moderna hockeyspelare med stark skridskoåkning kombinerat med fin klubbteknik, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Jonathan och Marcus Davidsson om att komma till Jönköping och HV71:

– Vi valde HV71 av den enkla anledningen att vi ville vara med och spela upp klubben i SHL. HV71 är en klubb med förväntningar och höga ambitioner och det tilltalade oss, säger Jonathan och Marcus Davidsson.

Kontraktet med Jonathan och Marcus Davidsson gäller i ett år.

FAKTA / JONATHAN DAVIDSSON
Född: 970312, Tyresö
Moderklubb: Tyresö HK
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 181 cm / 84 kg

FAKTA / MARCUS DAVIDSSON
Född: 981118, Tyresö
Moderklubb: Tyresö HK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 184 cm / 87 kg

Kommunikationschef Johan Freijd