Henrik Borgström ny center i HV71
Publicerad: 2023-06-26
Pressmeddelande
HV71 har idag gjort klart med den finländske center Henrik Borgström som närmast kommer från Washington Capitals organisation. ”En smart tvåvägscenter som blir nyttig för oss både offensivt och defensivt”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Henrik Borgström är nybliven Calder Cup-mästare med Hershey Bears där laget förra veckan vann den avgörande finalmatchen och Borgström assisterade till det matchavgörande målet. Dessförinnan har han sex säsonger bakom sig i Nordamerika och är noterad för 111 NHL-matcher med Florida Panther, Chicago Blackhawks och Washington Capitals.

– I Henrik får vi en skicklig tvåvägscenter med ett bra skott och som är i en bra ålder. Han är samtidigt stor, stark och otroligt motiverad över att få komma till HV71 och spela i Husqvarna Garden, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Henrik Borgström är född i Helsingfors och har spelat både i Jokerit och IFK Helsingfors innan han åkte över till Nordamerika där han först spelade universitetshockey. I draften 2016 valdes han av Florida Panthers i förstarundan som nummer 23 och har sedan spelat i både NHL och AHL. Nu ska Borgström ta sig an en ny liga och forwarden har en koppling sedan tidigare till sin nya hemstad.

– Jag har delar av min familj i Jönköping och har varit där mycket under min uppväxt och ser verkligen fram emot att vara en del av HV71. Jag ser mig själv som en spelskicklig spelare som vill bidra med ett vinnande spel över hela isen, säger Henrik Borgström.

Kontraktet med Henrik Borgström gäller i två år.

FAKTA / BORGSTRÖM
Född: 970806, Helsingfors
Moderklubb: Jokerit
Position: Center
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 191 cm / 90 kg

Tidigare klubbar: Jokerit, IFK Helsingfors, University of Denver, Florida Panthers, Springfield Thunderbirds, Chicago Blackhawks, Washington Capitals, Hershey Bears.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd