Lina Ljungblom väljer HV71 och Skövde IK
Publicerad: 2019-08-02
pressmeddelande
Landslagscenter Lina Ljungblom är klar för fortsatt spel i HV71, meddelar HV71:s GM Peter Ekelund: – Lina är en av de mest lovande spelarna i Sverige, som spelat med oss tidigare, säger "Ekan". Dessutom skriver HV71 ett try out-kontrakt med den österrikiska landslagsspelaren Anna Hanser.

HV71 Dam förstärker idag truppen inför kommande säsong med ytterligare två spelare. Det handlar om Lina Ljungblom samt österrikiska Anna Hanser. Lina spelade fem matcher i serien och slutspelet med HV71 förra säsongen och gjorde på dessa matcher fem mål.

– Vi är väldigt glada att vi hittat en lösning med Lina Ljungblom även nästa år. Hon kommer att bo kvar i Skövde och slutföra sin gymnasieutbildning och samtidigt kombinera med spel i både HV71:s SDHL-lag och Skövde IK:s herrjuniorlag. Detta innebär att Lina inte kommer att spela alla matcher med oss, men istället har hon möjlighet att få bra matcher med Skövdes juniorlag, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Anna Hanser får tryout-kontrakt
Dena offensiva forwarden Anna Hanser kommer närmast från DEC Salzburg Eagles i den Österrikiska ligan EWHL. Hon har flyttat till Jönköping för studier på Jönköping University och kommer att gå på try out fram till oktober.

FAKTA / LJUNGBLOM
Född: 20011015, Skövde
Moderklubb: Skövde IK
Position: Center
Skjuter: Vänster

Spelarmeriter: Vinnare Stålbucklan, MVP Stålbucklan, Bästa forward i Stålbucklan, 13 A-landskamper

FAKTA / HANSER
Född: 19970623, Wien
Position: Forward
Skjuter: Vänster

Spelarmeriter: EWHL-mäster 2015, 2016 och 2018.

I och med värvningarna är nu damtruppen till säsongen 2019/2020 spikad.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners