Jesper Williamsson avslutar hockeykarriären
Publicerad: 2021-07-30
PRESSMEDDELANDE
Idag meddelar Jesper Williamsson att han tvingas avsluta hockeykarriären 31 år gammal. Detta på grund av en ryggskada som höll borta HV-backen från spel hela förra säsongen. ”Tyvärr håller inte kroppen för fortsatt spel på elitnivå”, säger Jesper Williamsson.

Jesper Williamssons karriär började i hemstaden Nässjö och 2008 flyttade han till Jönköping och HV71 blev då ny klubbadress. Efter två säsonger i HV71 J20 och en i allsvenska Troja/Ljungby etablerade sig Jesper i HV71:s herrlag säsongen 12/13.

Efter säsongen 2014/2015 lämnade Jesper HV71 och tillbringade då fyra säsonger i Rögle BK. Inför säsongen 2019/2020 blev det klart med en återkomst till HV71 och Jesper stod för en av sina starkaste SHL-säsonger i karriären.

Den senaste säsongen fick Jesper förstörd av en ryggskada. Det är också den skadan som nu sätter punkt för en lång karriär.

– Det var i början av förra säsongen jag skadade ländryggen. Jag jobbade hårt hela året och gav det verkligen ett ärligt försök att komma tillbaka till spel, men tyvärr håller inte kroppen för fortsatt spel på elitnivå.

– Jag är otroligt tacksam och stolt för den karriären jag haft och allt jag fått uppleva. Tack alla spelare som jag har fått äran att spela med, tack alla ledare som hjälpt mig längs vägen från knatte till SHL. Tack all personal runt lagen jag varit i och alla fans, det har nog aldrig varit tydligare vad ni betyder för oss och sporten. Slutligen tack till min familj. Nu väntar ett nytt liv för mig och jag hoppas att vi ses på läktaren och stöttar HV71 tillbaka till SHL, säger Jesper Williamsson.

Jonas Kalman är läkare i HV71 och har jobbat med Jesper Williamsson och behandlat den skada som HV-backen haft:

– Trots att Jesper har gjort en lång rehab och varit mycket noggrann, har skadan från i höstas ej velat ge med sig. Vi har nu tagit ett gemensamt beslut att på medicinska grunder avsluta satsningen mot återgång i elitidrott.

HV71:s sportchef Johan Hult om dagens besked från Jesper Williamsson:

– Det är naturligtvis jättetråkigt, inte minst för Jesper själv. En oerhört fin kille som alltid har satt laget främst och skapat positiv atmosfär i omklädningsrummet. Vi önskar Jesper stort lycka till i det som väntar honom i framtiden.

Johan Freijd