Ingen fortsättning för Jonas Gunnarsson
Publicerad: 2023-04-12
Pressmeddelande
Målvakten Jonas Gunnarsson går vidare i hockeykarriären och lämnar HV71. ”Vi hade gärna sett en fortsättning för Jonas i HV71, men förstår att han vill ha mer speltid”, säger Kent Norberg.

Jonas Gunnarsson kom till HV71 och juniorverksamheten 2009 och belönades senare med herrlagskontrakt. 2014 lämnade Gunnarsson klubben men kom tillbaka igen till säsongen 2018/2019. Under sina år i HV71 har Jonas Gunnarsson noterats för 425 matcher och är med det femma i antal matcher av en målvakt.

– Jag har varit här sedan jag gick på gymnasiet med ett avbrott på några år. HV71 är min klubb och det har varit ett väldigt svårt beslut att ta. Jag är dock i ett läge i karriären där jag behöver, och vill spela fler matcher än vad jag gjorde förra året, och har därför kommit till beslutet att testa något annat nästa säsong. Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar och sponsorer – utan er är HV71 ingenting, säger Jonas Gunnarsson.

Kent Norberg om Gunnarssons beslut att lämna HV71:

– Det är naturligtvis tråkigt. Vi hade gärna sett en fortsättning för Jonas, men jag förstår samtidigt hans beslut och resonemang och önskar honom lycka till i sina nya utmaningar.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners