HV71 förlänger kontraktet med Jesper Kokkonen

11 maj 2021 15:59
PRESSMEDDELANDE

Nästa pusselbit i lagbygget är nu lagd. Jesper Kokkonen och HV71 är överens om ett nytt kontrakt som gör att forwarden stannar i klubben ytterligare två år.


Jesper Kokkonen kom till HV71 inför förra säsongen då från BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Under sin första säsong i SHL gjorde han 52 matcher och noterades för 4 poäng (1+3).

– Jesper är en spelare som kommer att växa i HV-tröjan ytterligare nästa säsong. Han har alla verktygen att göra riktigt mycket poäng något han har bevisat tidigare i sin karriär. Jesper är också en spelare sätter prestige i det hårda jobbet och ska vara jobbig att möta för alla motståndarbackar nästa år, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Kokkonen beskriver känsla att vara med på resan tillbaka till SHL som viktig i hans beslut.

– Från den dagen vi åkte ur har jag tänkt på att jag vill vara med och ta tillbaka HV71 till SHL. Nu ska vi göra en bra sommarträning och vara redo när pucken släpps i höst.

Kontraktet med Jesper Kokkonen gäller i två år.

Bakgrund: Jesper Kokkonen är 28 år och född i Stockholm. Han har spelat landslagshockey på alla ungdomsnivåer för Finland, då Jesper har en finländsk pappa. Efter två säsonger i HockeyAllsvenskan och BIK Karlskoga kom han till HV71 inför förra säsongen. 2019/2020 noterades han för 38 poäng (24+14) i sin senaste säsong i HockeyAllsvenskan.