Taylor Matson klar för HV71

2 juni 2021 20:18
PRESSMEDDELANDE

HV71 har gjort klart med den amerikanska forwarden Taylor Matson. ”Ett superproffs med sitt hårda jobb som signum”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Taylor Matson kommer till HV71 från Rögle BK där han var med och spelade SM-final i våras. Den hårt jobbande forwarden sju säsonger bakom sig i Ängelholmsklubben och är noterad för 277 SHL-matcher och har gjort 80 poäng (32+48).

– Alla som sett Taylor genom åren i SHL vet vilken proffsig hockeyspelare han är. En kille som sätter prestige i hårt jobb och som är aggressiv i sin skridskoåkning. Vi är oerhört glada att han väljer HV71 som nästa steg i karriären, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Taylor Matson besökte Jönköping och Husqvarna Garden i måndags och gillade upplägget som HV71 presenterade.

– När jag besökte HV71 häromdagen fick jag ett väldigt bra intryck av klubben och hur professionellt allting var. Både jag och min fru gillade Jönköping väldigt mycket som är en vacker stad. Men viktigaste var klubbens ambitioner och att få vara med på den utmaningen man står inför. Jag hoppas kunna bidra med mycket passion och ledarskap i mitt spel och det känns som HV71 har fått ihop ett lagbygge som är redo att tävla, säger Taylor Matson.

Kontraktet med Taylor Matson gäller i två år.

FAKTA / MATSON
Född: 880916, Minnesota, USA
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längt/vikt: 183 cm / 86 kg

Tidigare klubbar: University of Minnesota, Chicago Wolves, Iowa Wild, Orlando Solar Bears, Rögle BK

Spelarmeriter: SM-silver 2021