HV71 gör förändring i ledarstaben
Publicerad: 2021-01-17
Pressmeddelande
Stephan ”Lillis” Lundh tar över som huvudtränare för HV71:s herrlag från och med idag söndag. ”Vi behöver göra en förändring efter att de sportsliga resultaten inte är på den nivå vi förväntar oss”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

I och med att klubben ger Stephan ”Lillis” Lundh uppdraget som huvudtränare entledigas Nicklas Rahm från sin tjänst.

– Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig, säger Johan Hult.

Till en början kommer Patrik Andersson att lyftas upp som assisterande tränare från HV71 J20 och komplettera Jonas Holmström och William Rahm i ledarstaben. Stefan Nyman är sedan i början av november sjukskriven och i dagsläget vet ingen när HV-tränaren kan vara tillbaka i båset.

Stephan ”Lillis” Lundh var huvudtränare i HV71 under förra säsongen när laget hamnade på en femte plats. Innan jul återvände Lundh till HV71 som assisterande tränare och nu tar han åter huvudansvaret i klubben.

– Det finns många skickliga hockeyspelare i detta laget och nu handlar det om att ta fram det i dem och få dem att tro på sig själva, säger Lundh.

Kontraktet med Stephan ”Lillis” Lundh gäller säsongen ut.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners