Johan Davidsson inför tisdagens match mot MoDo
Publicerad: 2023-09-25
INFÖR
HV71 åker på norrlandsturné och första stoppet är Örnsköldsvik där laget ska möta MoDo Hockey på tisdagskvällen. ”Vi har kollat en del på MoDo men fullt fokus ligger på vår prestation och ta med oss det positiva från i lördags”, säger Johan Davidsson, assisterande tränare i HV71.

HV71 tränade på is på måndagsförmiddagen innan man satte sig på bussen norrut. Laget stannar i Sundsvall för övernattning och fortsätter senare till Örnsköldsvik. En bussresa som kanske blir lite enklare efter trepoängaren mot IK Oskarshamn i lördags.

– Vi gör en bra 60-minutare. Det är väl det som skiljer de två tidigare matcherna och någonting att bygga vidare på. Jag tycker vi håller ihop både offensiven och defensiven på ett bra sätt. Vi hade också ett bra ispass innan avresan och det var nyttigt att få igång kropparna, säger Johan Davidsson, assisterande tränare i HV71.

Efter tre raka hemmamatcher väntar nu tre raka på bortaplan. Först ut är MoDo på tisdagen för att sedan åka till Luleå på torsdag och Skellefteå på fredag.

– Det blir ett test för oss och samtidigt kul att spela på bortaplan. Det brukar bli lite annorlunda även om vi naturligtvis alltid vill spela vårt spel, men du kanske kan ta bort en del av att vilja showa lite extra som man vill göra på hemmaplan.

En roadtrip där laget möter tre lag är inte vanligt förekommande och något som assisterande tränaren Johan Davidsson ser fram emot.

– Jag kan inte komma ihåg att jag varit med om detta innan, men det ska bli kul. Vi får underhålla varandra på bussen och vi i ledarstaben har alltid något hockeyklipp i datorn att analysera.

I lördagens match mot IK Oskarshamn saknades endast Oliwer Kaski och Herman Hansson på grund av skada och läget är oförändrat inför norrlandstrippen.

– Vi åker med samma trupp som senast och junioren Axel Landén är med på resan som extra back, hälsar Johan Davidsson.

Johan Freijd