Oliver Bohm klar för HV71
Publicerad: 2022-02-15
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med back Oliver Bohm från Timrå IK. ”En stark och smart back som blir nyttig för oss i defensiven”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Oliver Bohm kommer närmast från spel i Timrå IK. Tidigare har han bland annat fyra säsonger bakom sig i Växjö Lakers där han också vann SM-guld 2018. Förra säsongen spelade Bohm i finska ligan och TPS.

– I Oliver får vi en stark och fysisk back med ett bra spelsinne. Han har oerhört mycket rutin och vet vad som krävs för att vinna. Han kommer att bli nyttig för oss, inte minst i det defensiva spelet, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Oliver Bohm har spelat över 400 matcher i SHL och har förutom Timrå och Växjö representerat Färjestad, Malmö och Frölunda. Nu går flyttlasset till Jönköping och HV71 blir ny klubbadress.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma till HV71. Jag har spelat många matcher i Husqvarna Garden och ser fram emot att ha det som min hemmaplan. På isen tror jag att min rutin kan vara värdefull när vi går in i slutskedet av säsongen och hoppas kunna bidra med stabilitet och ett hårt spel i egen zon, säger Oliver Bohm.

Kontraktet med Oliver Bohm gäller till och med 2023.

FAKTA / BOHM
Född: 920414, Karlstad
Moderklubb: Färjestads BK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 191 cm / 100 kg

Tidigare klubbar: Färjestads BK, Frölunda HC, Almtuna IS, Borås HC, IK Oskarshamn, Malmö Redhawks, Växjö Lakers, TPS, Timrå IK

Spelarmeriter: JSM-guld 2011, SM-guld 2018

Johan Freijd