Lillis inför tisdagens omstart i SHL
Publicerad: 2020-02-10
INFÖR
Det är dags för omstart i SHL efter landslagsuppehållet och för HV71:s del innebär det Brynäs borta på tisdagskvällen. ”Det blir en bra värdemätare för oss”, säger Stephan ”Lillis” Lundh, tränare i HV71.

Det sista landslagsuppehållet i årets grundserie har precis passerat och HV71 gick in i breaket med gott självförtroende efter att avslutat med fyra raka segrar.

– Skönt att avsluta före ett break på ett bra sätt. Men det är viktigt att man inte blir för nöjd utan nu måste vi komma ihåg varför vi var framgångsrika och bygga vidare på det, säger Stephan ”Lillis” Lundh och fortsätter om hur laget disponerat veckan:

– Vi har haft ett bra uppehåll och har kunnat lägga tid på att förbättra vissa moment som måste förbättras, men även slipa ytterligare på saker som fungerat bra. Dessutom har vi haft en del bra möte och justerat lite i formationerna nu är Lias Andersson och Anthony Camara är med igen.

Förutom segrarna har spelet i numerärt överläge sett betydlig bättre ut än tidigare på säsongen, något som har en naturlig förklaring enligt HV-tränaren.

– Vi har förenklat powerplayspelet och hängt upp det på tre-fyra punkter som är bra att ha med sig. Tittar vi på de sex senaste matcherna så är vi det bästa laget i serien i powerplay.

Den kommande veckan har HV71 tre tuffa matcher framför sig med start mot Brynäs på tisdagskvällen i Gävle.

– Brynäs är ett bra lag, men har haft en lite krånglig säsong med tränarbyte och allt. Men de har många individuellt skickliga spelare och bra verktyg, inte minst i powerplay och kommer bli en bra värdemätare för oss.

Vad kommer du trycka på i ditt snack med laget?

– Noggrannheten i alla detaljer, både i anfallsspelet och pressen i försvarsspelet. Vi ska ta bort både is och tid för motståndarna och att vi är snabb när vi ställer om i spelvändningarna.

Hur är läget i laget inför omstarten?

– Tyvärr fick vi ett sent avhopp från Martin Thörnberg som inte kan komma till spel. Dessutom saknas Nils Andersson, Christoffer Törngren och Christian Sandberg sedan tidigare. Glädjande är att Camara är tillbaka efter sin avstängning och är spelsugen, hälsar Stephan ”Lillis” Lundh.

Kommunikationschef Johan Freijd