Försvarsspelet i fokus när HV71 reser till Karlstad
Publicerad: 2023-12-01
Inför
Dags för lördagsmatch igen och denna gång är det till Karlstad HV71 reser för match mot Färjestad BK. Tuffast tänkbara motstånd om man ser till tabellen. – Vi ska fortsätta spela ett bra försvarsspel men också vara kreativa i anfallsspelet, säger assisterande tränare Johan Davidsson inför lördagsmatchen.

HV71 kom tillbaka starkt efter storförlusten mot Växjö förra lördagen när man hemmabesegrade Örebro med 3–2 efter straffar i torsdags. Stor matchhjälte blev Henrik Borgström som gjorde ett mål i matchen och ordnade extrapoängen på straffar.

– Defensivt var det en bra match av oss. Vi hade en stund i den andra perioden där vi inte var hundraprocentiga, men i övrigt tycker jag vi gjorde en bra match defensivt. Däremot hade vi behövt vara lite mer spetsiga framåt. Vi hamnade för många gånger på utsidan, men vi skapade ändå mycket istid i anfallszon. Det var mentalt en bra match för oss att vi fick vinna på straffar, säger Davidsson.

På lördag väntar en ny tuff utmaning för HV71 då tabellettan Färjestad BK står för motståndet på bortaplan. Senast lagen möttes i Husqvarna Garden i september hade HV71 ledningen med 3–1 inför den tredje perioden, men de sista 20 minuterna vann Färjestad med 5–0 och totalt 6–3.

– Naturligtvis är det alltid en tuff uppgift att åka till Karlstad och ta poäng mot Färjestad, men vi sätter oss självklart på bussen för att åka upp och ta tre poäng. Vi måste fortsätta bygga på dom sakerna vi måste bli bättre på, fortsätta spela ett bra försvarsspel men också vara kreativa i anfallsspelet och bli mer spetsiga. Vi ska göra en stabil insats försvarsmässigt, för det är där vi har förlorat många matcher, när vi blivit ihåliga bakåt, avslutar Davidsson.

Färjestad BK – HV71
Plats: Löfbergs Arena, Karlstad
Nedsläpp: 18:00
Köp biljett till matchen
Se matchen på tv4play.se

Statistik inför matchen

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners