Nichlas Torp återvänder till HV71

7 maj 2021 12:05
PRESSMEDDELANDE

Ytterligare en HV-produkt återvänder till HV71. Idag har klubben gjort klart med backen Nichlas Torp som närmast kommer från spel i IK Oskarshamn. ”En stark och fysisk back som kommer att ge allt för klubbmärket”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Efter nio säsonger i andra klubbar är nu Nichlas Torp hemma på mammas gata i det vackra Ljungarum igen. HV-backen är känner glädje och stolthet över att dra på sig HV-tröjan igen.

– Det är klart att det är en dröm att få representera moderklubben igen och få chansen att spela i den fina blå tröjan. Att komma hem och vara en del av HV71 och Jönköping är något jag ser fram enormt mycket emot, säger Nichlas Torp.

Den tuffe backen har både SM-guld och SM-silver på meritlistan med HV71 och har representerat klubben i 171 matcher. Nu blir han nästa pusselbit på backsidan.

– Vi vet exakt vad vi får av Nichlas. Han är en stark och fysisk back som kommer att ge allt för klubbmärket varje match. Ett föredöme både i inställning till att träna och spela, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Kontraktet med Nichlas Torp gäller i två år.

FAKTA / TORP
Född: 890410, Ljungarum, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 181 cm/90 kg

Tidigare klubbar: HV71, Timrå IK, MODO Hockey, Leksands IF, Nürnberg Ice Tigers, Malmö Redhawks, Düsseldorfer EG, HC Dalen, IK Oskarshamn

Spelarmeriter: SM-silver 2009, JVM-silver 2009, SM-guld 2010