HV71 effektiviserar organisationen
Publicerad: 2022-03-17
PRESSMEDDELANDE
För att stärka HV71 i framtiden och nå de målsättningar föreningen har kommer organisationen att effektiviseras. Det meddelar idag HV71:s klubbdirektör Johan Lindbom. ”Vi ser att våra intäkter minskat och behöver göra förändringar för att bli lönsamma framöver”.

Som en följd av degraderingen från SHL och den stora påverkan Coronapandemin haft har HV71:s intäkter minskat det senaste året. Dessutom har intäkterna från reklam, biljetter och arenaförsäljning minskat under flera år, vilket gör att klubben nu står inför en omorganisation för att säkerställa att HV71 står sig starka även i framtiden.

– Vi ser ett tydligt tapp på intäktssidan. Därför behöver vi se över våra kostnader och effektivisera verksamheten för att bli lönsamma framöver, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Under säsongen har styrelsen tillsammans med klubbdirektören gjort en grundlig genomgång av hela verksamheten. Flera förändringar på den sportsliga sidan har redan genomförts och nu planeras för hur den övriga organisationen också ska effektiviseras. Fackliga förhandlingar är inledda och i nuläget är det inte klart hur många tjänster som kommer att påverkas av omorganisationen.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva meddela personal om organisatoriska förändringar, men vi behöver göra denna effektivisering för att få lönsamhet framöver och stärka oss för framtiden. HV71 ska vara en klubb i SHL och då behöver vi också se till att vi har en verksamhet och ekonomi för att klara det målet.

Resultatet för det pågående verksamhetsåret är inte klart, men den ekonomiska prognosen ser bra ut - mycket tack vare ett antal engångsintäkter.

– Vi har exempelvis fått den ersättning från SHL som sker vid degradering. Det kan vi inte räkna med i framtiden och behöver därför anpassa oss för att ha en stabil verksamhet även de kommande åren, säger Johan Lindbom.

Frågor angående omorganisationen hänvisas till:
Anders Wilander, ordförande HV71
Johan Lindbom, klubbdirektör HV71

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners