Nicklas Rahm inför tisdagens match mot Växjö
Publicerad: 2020-09-07
INFÖR
HV71 hade fin utdelning i lördags när laget besegrade Linköping med hela 7-2 i Husqvarna Garden. På tisdagskvällen är det dags för ny träningsmatch och HV-tränaren Nicklas Rahm ser fram emot en revansch mot Växjö Lakers. ”Vi ska definitivt göra en bättre insats än senast vi mötte dem”.

Det var framförallt ett fint powerplay som lade grunden till segern mot Linköping på lördagen och Nicklas Rahm gladdes åt flera individuella prestationer som stack ut.

– Kul att se killarna släppa loss när de får lägena. Vi fick kriga för segern även om siffrorna blev stora till slut. Linköping är bra, men vi var lyckosamma i powerplay och det gjorde att målen rann iväg.

Under förra veckan tränade laget mycket på anfallsspelet efter att de första veckorna gnuggat försvarsspel. Nicklas Rahm såg tendenser i anfallsspelet som han var nöjd med.

– Det var bra i förhållande till var vi är någonstans. Vi har flera saker vi behöver jobba vidare med, men också många saker som var bra. Vi hittade mer närvaro framför mål och kunde skapa lite längre anfall och det var något vi hade tryckt på innan.

Det är nu bara tolv dagar kvar till SHL-premiären och HV71 har två träningsmatcher kvar. Tränare Rahm tycker att laget börjar komma in i rätt stämning inför premiären.

– Det märks litegrann på laget att det inte är långt kvar till serien startar. Nu har vi två matcher kvar att jobba på vårt beteende och vårt sätt att agera och det ska ta tillvara på på bästa sätt.

Växjö Lakers står för motståndet på tisdagskvällen. Ett lag som HV71 har mött en gång tidigare på försäsongen. Då blev det förlust med 1-5 och nu vill HV-tränaren se ett annorlunda resultat.

– Det är klart att vi inte vill förlora mot samma lag två gånger, det blir en morot för oss. Men viktigast nu är att vi jobbar med våra vanor, vårt beteende och hur tar oss an uppgiften.

I lördags var det flera unga killar som fick chansen och 17-årige Victor Sjöholm gjorde sin debut i herrlaget.

– Jättekul att de tar chansen och gör det så bra. Vi har flera juniorer som kommit upp och visat framfötterna och det är naturligtvis ett gott betyg till vår juniorverksamhet och vi jobbar också hårt för att tänket ska vara detsamma så omställningen inte blir så stor.

När det gäller laget mot Växjö finns det några frågetecken efter måndagsträningen.

– Jesper Williamsson, Max Wennlund och Emil Johansson är fortfarande borta från spel. Däremot är Eric Martinsson tillbaka vilket är glädjande. Anton Wedin vilade från träningen idag och vi bestämmer på tisdagen om han ska spela, hälsar Nicklas Rahm.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners