Fredrik Stillman inför fredagens match mot Almtuna
Publicerad: 2021-10-21
INFÖR
HV71 möter Almtuna IS på fredagskvällen och ska försöka följa upp den fina segern mot Södertälje på onsdagen. ”Vi måste vara stridsberedda från start”, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

HV71 visade prov på ett effektivt anfallsspel och ett disciplinerat försvarsspel när laget besegrade Södertälje med hela 5-0 på onsdagen.

– Kul att se hur vi studsar tillbaka efter förlusten. Vi gör en riktigt bra match och är fokuserade. Jag tycker att vi sätter vårt spel direkt i inledningen av matchen och sätter motståndaren under press från första nedsläpp. Förutom en liten dipp i andra perioden tycker jag att vi fullföljer vår plan hela matchen och gör det vi kommit överens om, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

– Den stora skillnaden mot hur vi agerade upp i Umeå är kamperna fram båda målen. Igår gör vi flera av våra mål framför mål och det är där matcherna avgörs. Vi höll oss till det systemet vi tränat på och då ger det också utdelning.

Södertälje har öppnat bra i serien vad gäller powerplayspelet och hade också några farliga lägen under gårdagen, men HV71 spelade fortsatt bra i boxplay något som gladde tränare Stillman.

– Det är fantastiskt att se vilken uppoffring grabbarna spelar med och en stolthet i att hålla tätt bakåt till varje pris. Det kommer inifrån gruppen. Vissa är bra på att göra mål och andra är bra på att ligga i skottlinjen. Alla är lika viktiga och det är roligt att se hur killarna värdesätter varandras jobb.

Almtuna mötte Troja/Ljungby på onsdagen och förlorade med 4-6. Laget ligger inför fredagens möte på en sjundeplats i Hockeyallsvenskan.

– Vi förväntar oss de vill sätta oss under press så måste vara stridsberedda och med från start. Det är egentligen nyckeln i alla matcher.

I matchen mot Södertälje klev Pontus Netterberg av men HV-forwarden var tillbaka i träning på torsdagen.

– Vi har i princip fullt lag att tillgå, det är bara Christoffer Törngren och Victor Sjöholm som saknas. Hur vi ställer upp bestämmer vi under fredagen, meddelar Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners