Björn Melin ny fysansvarig för herrlaget
Publicerad: 2024-02-05
PRESSMEDDELANDE
HV71 förstärker ledarsidan och anställer Björn Melin som ny fysansvarig för herrlag och juniorlag till nästa säsong. ”Björn vet vad som krävs för att lyckas på högsta nivån och har en lång erfarenhet av fysträning med elitidrottare, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Björn Melin har en lång bakgrund som spelare i såväl som NHL, KHL och SHL. Han är noterad för hela 555 matcher i HV-tröjan och har vunnit tre SM-guld med klubben, vilket gör honom till en av föreningens mest framgångsrika spelare genom tiderna. Dessutom finns ett VM-guld med Tre Kronor på meritlistan.

Efter den aktiva karriären har Björn under tio års tid drivit egen verksamhet som personlig tränare där han bland annat ansvarat för sommarträningen för flera NHL-spelare. Nu blir han ny fysansvarig i HV71.

– Björn vet vad som krävs för att lyckas på högsta nivå genom sin långa erfarenhet som spelare. Men han är också ett respekterat namn inom sitt nya yrkesområde och kommer att utveckla fysträningen i HV71. Utifrån det analysarbete som gjorts ser vi att Björn är en av flera viktiga pusselbitar för att skapa framtidens HV71, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

För Björn Melin innebär det att han kommer tillbaka till föreningen han gjorde 11 a-lagssäsonger i, men nu i en ny roll. Något han ser fram emot.

– Jätteroligt att vara tillbaka i HV71 och jag ser mycket fram emot uppgiften. Mitt mål är att HV71 ska vara det bäst tränade laget i SHL och för att komma dit krävs det hårt jobb och en tydlig kravbild och det ska jag bidra med, säger Björn Melin.

Björn Melin påbörjar sin anställning i HV71 efter att säsongen är slut och kontraktet är skrivet på de kommande tre säsongerna.

– Björn kommer att ha huvudansvaret för fysträningen i herrlag och juniorlag och driva den dagliga verksamheten. Johan Sandstedt kommer att vara ansvarig för fystester för junior, dam och herrlag och Rasmus Rundgren fortsätter sitt arbete med ungdom och junior. Det gör att vi har en stark ledargrupp kring fysträningen i hela föreningen, avslutar Kent Norberg.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners