Oscar Sundh ny assisterande sportchef/scout i HV71
Publicerad: 2022-08-31
PRESSMEDDELANDE
Den dubble SM-guldsvinnaren och publikfavoriten Oscar Sundh återvänder till HV71. Den 1 september börjar Sundh sin roll som assisterande sportchef och scout i HV71. ”Jätteroligt att Oscar kommer tillbaka och bidrar med sin hockeykunskap och sitt stora HV-hjärta”, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Oscar Sundh tvingades avsluta sin aktiva hockeykarriär under förra året som en följd av flera allvarliga hjärnskakningar. Resan tillbaka mot ett normalt liv har varit tuff men nu är Oscar redo för sin nya utmaning som assisterande sportchef/scout i HV71.

– Det är jätteroligt att Oscar återvänder till HV71. Han har ett stort HV-hjärta och massor av hockeykompetens och kommer att komplettera ”Nubben” på ett bra sätt. Inledningsvis kommer Oscar att känna sig för och jobba 25% med ambitionen att öka tiden efter jul, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

I sin nya roll kommer Oscar Sundh att assistera Kent Norberg i administrativa uppgifter, scouting och stötta unga spelare i sin utveckling. En uppgift han ser fram emot.

– Det känns väldigt bra. HV71 betyder mycket för mig och att komma in i denna miljön igen ger både mig och min familj energi. Jag hoppas kunna bidra med de erfarenheterna som jag samlat på mig under min karriär och ska göra vad jag kan både för att hjälpa ”Nubben” och att stötta laget, säger Oscar Sundh.

Se en längre intervju med Oscar Sundh i HVTV.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners