Tommy Samuelsson ny huvudtränare i HV71

30 april 2021 10:43
PRESSMEDDELANDE

HV71 har gjort klart med en ny huvudtränare inför säsongen 2021/2022. Det blir Tommy Samuelsson som kommer att leda det nya HV71. ”Jag känner en enorm stolthet att få komma till HV71”, säger Tommy Samuelsson.


Tommy Samuelsson kommer närmast från en roll som assisterande tränare i ZSC Lions i Zurich. Tidigare har han inte mindre än 14 säsonger bakom sig som huvudtränare och assisterande tränare i SHL.

– Tommy är en av de mest rutinerade tränarna vi har i svensk hockey idag. Han har erfarenhet på många nivåer då han både vunnit SM-guld som tränare och spelat upp lag från HockeyAllsvenskan till SHL. Tommy har ett stort driv och är en genuin hockeymänniska, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Samuelssons meritlista är lång med tre SM-guld som aktiv spelare och två SM-guld som tränare. 2009 blev han också utsedd till ”Årets coach” i svensk hockey. Han var dessutom assisterande tränare i det Tre Kronor som vann VM-guld 2006. Samma år tog Tommy upp Skellefteå AIK från HockeyAllsvenskan till SHL.

– Jag känner en enorm stolthet över att få komma till HV71. Jag har varit här många gånger som motståndare och alltid mottagits väl och med respekt. Vi har ett stort jobb framför oss med en utmaning jag ser fram emot. Trots det tuffa slutet för klubben är jag imponerad av hur snabbt organisationen jobbat trots att man är i ett slags sorgearbete. Det är också otroligt att se den uppbackning klubben får från fans och sponsorer, säger Tommy Samuelsson.

Kontraktet med Tommy Samuelsson gäller i 2+1 år.