Tung förlust i Norrbotten
Publicerad: 2020-01-18
HV71 spelade upp sig i slutperioden, men två tunga inledande perioder lade grunden till det som när allt var sagt och gjort resulterade i en förlust. Målskyttar för dagen var Linus Fröberg, Christoffer Törngren och Joakim Andersson.

HV71 kom ut piggt och visade positiva intentioner i matchupptakten. Den goda inledningen till trots öppnade Luleås Filip Hållander målskyttet i matchen efter ett missförstånd i HV–försvaret. Hemmalaget bars fram av målet och utökade ledningen halvvägs in i perioden genom Jonas Berglund. Medvinden fortsatte blåsa Luleås väg och bara ett par minuter därpå gjorde Einar Emanuelsson 3–0. Norrbottningarna gavs vidare möjligheter genom spel i numerärt överläge, men resultatet stod sig perioden ut.

Den möjligheten kvarstod i upptakten av mittperioden för Luleå, som då i spel fem mot tre utökade ledningen vidare genom backen Jesper Sellgren. Powerplayformationerna i Luleå fortsatte leverera, då Filip Hållander satte dit sitt andra mål för dagen. En strimma ljus inbringades för HV71 efter att Linus Fröberg reducerade i anfallet därpå.

Tempot var inledningsvis lägre i den tredje perioden och Luleå bevakade sin ledning. Sedan brakade det loss. Först reducerade Christoffer Törngren med ett vackert mål, innan Nils Lundkvist kort därpå replikerade efter ett friläge. Joakim Andersson blev likväl målskytt en knapp minut senare. Närmare kom inte HV71 och resultatet skrevs 6–3 till hemmalagets favör.

Luleå HF 6–3 HV71 (3–0, 2–1, 1–2)