Olle Strandell ny back i HV71
Publicerad: 2023-04-18
Pressmeddelande
HV71 har gjort klart med backen Olle Strandell som närmast kommer från spel med Mora IK. ”En spelskicklig back som haft en fin utveckling”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Olle Strandell har två säsonger bakom sig med Mora IK i HockeyAllsvenskan och stod den senaste säsongen för 28 poäng (6+22) på 51 matcher.

– Olle har haft en riktigt fin utveckling de senaste åren och var en av de backarna som imponerade mest på mig i HockeyAllsvenskan i år. Han är skicklig med pucken, har en bra speluppfattning och vi hoppas att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 23-årige backen från Leksand har förutom moderklubben och Mora spelat i Borlänge och VIK Västerås. Nu blir HV71 ny klubbadress.

- Det känns fantastiskt att få chansen att komma till HV71. Jag ser fram emot att ta nya steg i min utveckling och hjälpa laget med ett stabilt spel. Publiken i Husqvarna Garden är otrolig och jag ser fram emot möjligheten att få spela inför den och stämningen de skapar, säger Olle Strandell.

Kontraktet med Olle Strandell gäller i två år.

FAKTA / STRANDELL
Född: 990923, Leksand
Moderklubb: Leksands IF
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 180 cm/82 kg

Tidigare klubbar: Leksands IF, VIK Västerås, Borlänge HF, Mora IK

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd