HV71 lånar Wernblom och Cederqvist – Schira lämnar
Publicerad: 2020-12-30
Pressmeddelande
Det är Lukas Wernblom och Filip Cederqvist som lånas in och är spelklara till kvällens match mot Frölunda HC. ”Vi är för tillfället tunna på forwardssidan och är tacksamma att vi kunde nå denna lösningen”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Frånvarolistan är i nuläget längre än på länge sedan Anton Wedin, Jesper Williamsson, Daniel Bertov är skadade. Dessutom är det frågetecken på Christoffer Törngren (sjukdom) och Jesper Kokkonen (tillökning i familjen). Sedan tidigare har HV71 fem spelare på JVM. Innan jul lämnade Lias Andersson för Los Angeles Kings och Linus Sandin för Philadelphia Flyers.

Det gör nu att Johan Hult lånar in Lukas Wernblom och Filip Cederqvist. Wernblom har noterats för 19 poäng på 22 matcher i Mora IK och Cederqvist för 17 poäng på 24 matcher i Tingsryd.

– Med så många spelare borta är vi lite tunna och därför glada att vi kunde få till denna lösningen. Det är två unga och hungriga spelare som kommer att komma in och köra redan ikväll mot Frölunda.

Matchen mot Frölunda blir också den sista för inlånade backen Craig Schira som varit inlånad från Rögle BK. Schira har spelat tre matcher för HV71 och gjort två mål.

– Craig har gjort det väldigt bra sedan han kom till oss. Tyvärr fanns det inte möjlighet till förlängning och han är nu Rögles spelare igen. Vi tackar Craig för hans insatser och önskar lycka till framöver, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Lånen av Wernblom och Cederqvist gäller till och med 4 januari.

FAKTA / WERNBLOM
Född: 22 juli 2002, Örnsköldsvik
Moderklubb: SK Lejon
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 176 cm / 78 kg

FAKTA / CEDERQVIST
Född: 23 augusti 2000, Skara
Moderklubb: Skara IK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 185 cm / 85 cm

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners