Thea Liodden ny back i HV71 Dam
Publicerad: 2023-08-01
PRESSMEDDELANDE
HV71 Dam har gjort klart med backen Thea Liodden som närmast kommer från Linköping HC i SDHL. "Det är rätt ställe att utvecklas på", säger Thea Liodden.

Thea Liodden blir damlagets elfte nyförvärv och därmed är den sista pusselbiten till kommande säsongs lagbygge på plats. Efter två säsonger hos rivalen Linköping HC blir alltså HV71 ny klubbadress för Liodden.

- Det känns riktigt bra att vara på plats och är taggad på att dra igång med första passet på is med laget. Jag valde att flytta till Jönköping för att ta nästa steg i min hockeykarriär och jag kände att jag behövde ha ett miljöbyte, dessutom har jag hört mycket bra om klubben och kände att det är rätt ställe att utvecklas på, säger Thea Liodden.

Den 17-åriga backen från Hällefors spelade majoriteten av säsongen i östgötarnas andralag i division 1 och noterades för 14 poäng på 18 matcher och fanns dessutom med i U18-landsaget som tog silver under JVM tidigare under året. Nu hoppas hon på at kunna ta ytterligare kliv och bidra till framgångarna i HV71.

- Jag ser fram emot att bilda en bra grupp där vi kan ha roligt tillsammans, vinna matcher tillsammans och sikta mot våra mål. Jag hoppas att jag kan bidra med positivitet både på och utanför isen och att hjälpa mina medspelare.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners