HV71 skriver kontrakt med Oscar Fisker-Moelgaard
Publicerad: 2022-12-06
PRESSMEDDELANDE
Idag har sportchefen Kent Norberg och forwarden Oscar Fisker-Moelgaard skrivit ett kontrakt som gör att den unge talangen blir HV-spelare även de kommande åren.

Oscar Fisker-Moelgaard kom till HV71 J18 inför säsongen 21/22. Denna säsongen fick han tidigt chansen i herrlaget och har under hösten varit ordinarie i SHL-laget. Det belönas nu med ett a-lagskontrakt med HV71.

– Oscar har under hösten inte bara visat att han är en stor talang utan också prov på en mognad i spelet. Det är ingen tvekan om att Oscar går en ljus framtid till mötes och vi är glada att han blir kvar i HV71, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den lovande dansken har på sina 16 matcher med SHL-laget gjort tre mål och ett assist. Nu har han skrivit på sitt första seniorkontrakt.

– Det känns naturligtvis fantastiskt att jag får chansen att fortsätta här i HV71. Jag är väldigt tacksam över all hjälp jag fått, både av lagkamrater och tränare, för att komma in spelet som är i SHL, säger Oscar Fisker-Moelgaard.

Se en längre intervju med HV-forwarden i HVTV.

Kontraktet med Oscar Fisker-Moelgaard gäller till och med 2025.

FAKTA / FISKER-MOELGAARD
Född: 050218, Danmark
Moderklubb: Frederikshavn IK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 183 cm / 74 kg

Tidigare klubbar: Frederikshavn IK

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd