Amanda Andersson ny forward i HV71 Dam
Publicerad: 2023-04-30
PRESSMEDDELANDE
HV71 Dam har gjort klart med forwarden Amanda Andersson som närmast kommer från spel med AIK Hockey. "Jag ser fram emot att vara en del av HV71 och bidra till lagets framgång", säger Amanda Andersson.

Amanda Andersson har en säsong med AIK Hockey i SDHL bakom sig och blir säsongens andra nyförvärv för HV71 Dam.

- Amanda är en stor och stark spelare som kan göra skillnad över hela planen. Hennes storlek kan komma att bli till stor nytta i en serie som blir mer och mer fysisk, säger Peter Hammarström, sportchef i HV71 Dam.

Den 25-åriga forwarden är uppvuxen i Skåne och tog under säsongen 2022/2023 steget upp i SDHL efter sex år i Malmö Redhawks och nu står det alltså klart att ny klubbadress blir HV71.

- Jag är redan nu lite spänd och förväntansfull inför säsongen. Det ska bli kul att få se mer av Jönköping och bo där och jag ser mest fram emot är att få göra en riktigt bra säsong och utveckla mina färdigheter i HV71. Jag vill bidra med min hårda arbetsmoral och min vilja att alltid ge hundra procent på isen och jag hoppas att jag kan bidra med min teknik och min förmåga att läsa spelet, säger Amanda Andersson.

Kontraktet med Amanda Andersson gäller i en säsong.

FAKTA / ANDERSSON
Född: 980409
Moderklubb: Frosta HC
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 174cm/63kg

Tidigare klubbar: Lund Giants, Göteborg HC, Malmö Redhawks, AIK

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners