David Ullström återvänder till HV71

25 juni 2021 09:59
PRESSMEDDELANDE

På midsommarafton blev det klart att forwarden David Ullström återvänder till moderklubben HV71. ”Det känns helt rätt tid att komma och hem och jag är otroligt taggad”, säger David Ullström.


David Ullström började sin karriär i HV71:s hockeyskola och har vunnit två SM-guld med klubben. Utöver det har David under en tioårsperiod spelat utomlands i både NHL, KHL och NLA. Nu går flyttlasset hem till moderklubben.

– Det är en fantastisk känsla att få vara i Husqvarna Garden som HV-spelare igen. För mig är detta helt rätt tid att komma hem och det var länge sedan jag var så här taggad på att spela hockey och hjälpa HV71 tillbaka, säger David Ullström.

Ullström genomför just nu en rehabilitering efter en höftoperation och kommer inte att vara redo för comeback när pucken släpps i premiären.

– Vi känner oss lite fram men den prognosen läkaren meddelat mig är att jag kan vara redo för match senare i höst, men att jag kan gå på is relativt snart och börja träna skridskoåkning. Det har varit viktigt för mig att hela tiden vara öppen mot HV71 med min situation.

Sportchefen Johan Hult om att Ullström återvänder till HV71:

– Först och främst är det otroligt kul att David vill komma hem och spela i HV71. Det är en fantastisk hockeyspelare och en person som brinner för klubbmärket.

– Vi har under en stor del av våren haft en bra dialog med David om hans framtid och den operation han gått igenom och han belastar inte HV71 ekonomiskt under rehabiliteringsperioden. David blir en extra forward som kommer att krydda vårt lag senare i höst och det ser vi fram emot.

Kontraktet med David Ullström gäller i ett år.

Se en längre intervju med David Ullström i HVTV

FAKTA / ULLSTRÖM
Född: 890422, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 192cm/88kg

Tidigare klubbar: HV71, Borås HC, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Lokomotiv Yaroslavl, Lev Praha, Severstal Cherepovets, Sibir Novosibirsk, Tucson Roadrunners, Dinamo Riga, EHC Biel, HC Davos

Spelarmeriter: SM-guld 2010 och 2017, SM-silver 2009