HV71 presenterar ledarstaben 2020/2021
Publicerad: 2020-03-31
PRESSMEDDELANDE
Nu är det klart hur ledarstaben den kommande säsongen i HV71:s herrlag ska se ut. Det blir Nicklas Rahm som blir ny huvudtränare i klubben och ny assisterande tränare blir Stefan Nyman.

Nicklas Rahm är född och uppvuxen i kommunen och blir den första huvudtränaren i föreningen med HV71 som moderklubb. Som spelare gjorde Nicklas Rahm 232 matcher i HV71 och var med i guldlaget 1995. Efter att ha inlett sin tränarkarriär i Växjö Lakers kom Rahm tillbaka till HV71 inför säsongen 2016/2017 som assisterande tränare och fick fira guld som tränare. Nu blir uppdraget hans första som huvudtränare.

– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger Nicklas Rahm.

Ny assisterande tränare i HV71 blir Stefan Nyman som senast kommer från Lugano och innan dess har flera säsonger som tränare bakom sig i Djurgården, Malmö och Södertälje. I HV71 kommer Nyman i första hand ha fokus på det defensiva spelet och backarna.

– Jag fick en bra känsla för HV71 och det upplägget som presenterades för mig. HV71 har alltid ambitionen att vinna och det tilltalar mig. Jag gillar att jobba med människor och brinner för utveckling och det ser jag fram emot att göra i klubben, säger Stefan Nyman.

Sportchefen Johan Hult om den nu presenterade tränarstaben:

– Nicklas Rahm har växt otroligt mycket som ledare under de åren han varit i föreningen. Han har samlat på sig nyttig erfarenhet och är mogen uppgiften som det innebär att vara huvudtränare.

– I Stefan Nyman får vi ett spännande komplement till Nicklas, Jonas och William. Stefan har ett stort driv i sitt ledarskap och gillar att utveckla individen. Han kommer in med mycket erfarenhet och nya influenser.

Förutom Nicklas Rahm och Stefan Nyman har målvaktstränaren William Rahm skrivit under ett nytt kontrakt med klubben.

– William är en viktig pusselbit när det gäller målvaktsutveckling och videoanalys. Dessutom har han tagit ett stort ansvar när det gäller vårt spel i boxplay. Jättekul att William fortsätter i HV71, säger Johan Hult.

Dessutom har sportchefen Johan Hult själv kritat på ett nytt avtal med HV71.

– Vi är väldigt nöjda med det jobb som Johan gör och vi ser honom som den naturliga ledaren för den sportsliga organisationen även i framtiden. Vad gäller Johan Davidsson, som idag är assisterade sportchef, har vi en pågående dialog med Johan kring hans fortsättning, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Kontraktet med Johan Hult gäller i tre år, Nicklas Rahm i två år, Stefan Nyman i tre år och William Rahm i tre år.

Se intervjuer med Nicklas Rahm och Stefan Nyman i HVTV.

Fotnot: Sedan tidigare har assisterande tränaren Jonas Holmström kontrakt med HV71 över den kommande säsongen.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners