Niklas Hjalmarsson klar för HV71
Publicerad: 2022-11-10
PRESSMEDDELANDE
Nu är det klart! Niklas Hjalmarsson har idag signerat ett kontrakt som innebär att den trefaldiga Stanley Cup-vinnaren spelar i HV71 resten av säsongen.

Det var den 24 oktober som Niklas Hjalmarsson började träna med HV71 med målet att göra comeback i klubben han spelade för i mitten av 2000-talet. Efter ett par veckors träning har Niklas bestämt sig om en fortsättning i HV71.

– Jag är väldigt taggad och det har varit kul att komma in i laget och lära känna killarna. Nu ska jag göra allt jag kan för att hjälpa klubben och min hemstad som hjälpte mig i min start av karriären, säger Niklas Hjalmarsson.

Niklas Hjalmarsson är en av Sveriges mest meriterade hockeyspelare genom tiderna med tre Stanley Cup, OS-silver och deltagande både i World Cup och VM med Tre Kronor. På meritlistan står också över 800 matcher i NHL och en uppskattad spelare i sina klubbar med ett uppoffrande spel och stort hjärta.

– Vi är oerhört glada över Niklas väljer spel i HV71. Under den tiden han tränat med oss har han visat vilken högklassig back han är och en positiv inverkan i omklädningsrummet. Han kommer att betyda mycket för oss, inte minst i defensiven, säger Kent Norberg.

Under nästa vecka kommer Hjalmarsson att delta i Marian Hossas tröjceremoni i Chicago och comebacken blir den 24 november när HV71 möter Skellefteå på bortaplan.

Samtidigt står det klart att Emil Andrae släpper sin nummer 4 till förmån för Niklas Hjalmarsson och kommer fortsättningsvis spela med nummer 44.

Kontraktet med Niklas Hjalmarsson gäller säsongen ut.

FAKTA / HJALMARSSON
Född: 870606, Eksjö
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 187 mc / 89 kg

Tidigare klubbar: Eksjö HC, HV71, Rockford IceHogs, Chicago Blackhawks, HC Bolzano, Arizona Coyotes

Spelarmeriter: Stanley Cup-mästare 2010, 2013, 2015, OS-silver 2014

Johan Freijd