Isac Brännström återvänder till HV71
Publicerad: 2023-04-04
PRESSMEDDELANDE
Landslagsforwarden Isac Brännström återvänder till HV71 efter fyra säsonger i Luleå Hockey. ”En toppforward i SHL som visat klass både i ligan och i landslagströjan”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Isac Brännström kom till HV71 redan 2013 och hockeygymnasiet på Sanda. Därefter blev det fyra säsonger i juniorlagen innan han lyftes upp och fick kontrakt med herrlaget 2017. Två år senare lämnade Brännström för spel i Luleå Hockey, men nu är det klart med en återkomst till HV71.

– Det känns fantastiskt och lite pirrigt att komma hem. Jag har ju vuxit upp med HV71 och varit ett stort HV-fan sedan jag varit liten så det är speciellt att få chansen att komma tillbaka, säger Isac Brännström.

Isac Brännström var i början på sin SHL-karriär när han lämnade HV71 2019. Nu är han en etablerad spelare som också fått chansen i Tre Kronor.

– Jag hoppas kunna bidra både med mina offensiva och defensiva sidor jag utvecklat de senaste åren. Men jag känner samtidigt att jag fortfarande har steg i min hockeyutveckling att ta och har en stark vilja att hela tiden vilja bli bättre. Men det viktigaste är försöka hjälpa HV71 att ta sig tillbaka till toppen.

Sportchefen Kent Norberg om värvningen av landslagsforwarden:

– Isac har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och etablerat sig som en toppforward i SHL och gjort sig förtjänt av sin landslagsplats. Med Isac i laget kommer vi spetsa vår forwardssida och jag vet att han är väldigt sugen på att dra på sig HV-tröjan igen.

Kontraktet med Isac Brännström gäller i tre säsonger.

FAKTA / BRÄNNSTRÖM
Född: 980421, Stockholm
Moderklubb: Nässjö HC
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 178cm/ 80kg

Tidigare klubbar: Nässjö HC, HV71, Tingsryds AIF, Luleå Hockey

Spelarmeriter: SM-guld 2017, JSM-guld 2018, SM-silver 2022

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners