André Petersson återvänder till HV71
Publicerad: 2022-06-23
PRESSMEDDELANDE
Det är nu klart med en återkomst av forwarden André Petersson till HV71. ”En spetsforward som levererat på hög nivå i KHL under många säsonger”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

André Petersson kom till HV71 redan 2006, så som junior och gick hockeygymnasiet i Huskvarna. Säsongen 09/10 fick han sitt första a-lagskontrakt och var med när HV71 tog klubbens fjärde SM-guld. Därefter blev det ytterligare en säsong i klubben innan Petersson åkte till Nordamerika och Ottawa Senators organisation. Nu 12 år senare är det klart med en återkomst till HV71 för den skicklige forwarden.

– Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig. Det var här min karriär tog fart när jag flyttade hit som 15-åring så det känns oerhört inspirerande att komma tillbaka och spela här igen, säger André Petersson.

De senaste åtta åren har André Petersson var en tongivande spelare i KHL som ofta legat i toppskiktet av ligans poängliga och har gjort 255 poäng (121+134) på 326 matcher.

– André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft. Vi är väldigt glada att han väljer HV71 när han nu är tillbaka i SHL, säger Kent Norberg.

Kontraktet med André Petersson gäller i tre år.

Se en längre intervju med André Petersson i HVTV.

FAKTA / PETERSSON
Född: 900911, Olofström
Moderklubb: Tingsryds AIF
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 177 cm / 79 kg

Tidigare klubbar: Tingsryds AIF, HV71, Ottawa Senators, Binghamton Senators, Norfolk Admirals, HK Sochi, Avangard Omsk, Barys Astana, Dynamo Moskva, Lokomotiv Jaroslavl

Spelarmeriter: JVM-silver 2009, JSM-silver 2009, SM-guld 2010

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners