Anni Montonen ny forward i HV71 Dam
Publicerad: 2023-06-30
PRESSMEDDELANDE
HV71 Dam har gjort klart med den finska landslagsforwarden Anni Montonen som närmast kommer från Kiekko-Espoo i finska Naisten Liiga. "Det blir en härlig utmaning", säger Anni Montonen.

Anni Montonen fick så sent som i våras debutera i det finska landslaget, när hon tillsammans med flera andra HV-spelare fick chansen att spela VM i Kanada. Dessförinnan har hon sex säsonger i finska högstaligan och kommer senast från ett silver med Kiekko-Espoo, men nu står det klart att ny klubbadress säsongen 2023/2024 bli HV71.

- Jag är väldigt spänd och tacksam över att få chansen att spela i HV71 och SDHL. Att lämna Finland kommer bli en härlig utmaning för mig, men jag ser verkligen fram emot att ta steget för att fortsätta utvecklas som spelare. Den största skillnaden kommer bli att tacklingar tillåts och att farten kommer vara mycket högre än hemma i Finland, säger Anni Montonen.

23-åriga Montonen kommer från en poängmässigt stark säsong, där hon noterades för 42 poäng på 34 matcher i grundserien och som kröntes med debut i det finska landslaget.

- Anni är en ung spelare som tagit ett stort kliv i sin utvecklig och som vi hoppas ska ta ytterligare kliv hos oss i HV71 och bidra till en stark offensiv, säger sportchefen Peter Hammarström.

Kontraktet med Anni Montonen gäller i ett år.

FAKTA / MONTONEN
Född: 000507, Espoo, FIN
Moderklubb: Jäähonka
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 169 cm / 60 kg

Tidigare klubbar: Blues, Salo HT, Kiekko-Espoo

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners