Myles Powell klar för HV71
Publicerad: 2022-01-23
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med forwarden Myles Powell som senast spelade i Västervik. ”En skicklig forward som är användbar både som ytterforward och center”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Myles Powell gör sin första säsong i Sverige och HockeyAllsvenskan och är noterad för 20 poäng (9+11) på 22 matcher i Västervik. Nu blir HV71 ny klubbadress för den kanadensiska forwarden. Powell ansluter till Jönköping under söndagen och finns med när laget tränar måndag.

– Jag vill hjälpa laget att vinna och bidra med både fart i spelet och förhoppningsvis också en del poäng. Det ska bli kul att ansluta till laget och ser fram emot att träffa allt imorgon, säger Myles Powell.

Powell har under hela sin karriär varit en pålitlig poänggörare och har tidigare både spelat collegehockey och AHL i Nordamerika.

– I Myles får vi en väldigt skicklig forward som kan användas i flera olika matchsituationer och både som ytterforward och center. Han har imponerat stort på mig under säsongen i Västervik och jag ser fram emot att se vad han kan uträtta hos oss, säger Johan Hult.

Kontraktet med Myles Powell gäller säsongen ut.

FAKTA / POWELL
Född: 940724, Kanada
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 175 cm / 82 kg

Tidigare klubbar: Rochester Institute of Technology, Rochester Americans, Cincinnati Cyclones, Wilkes-Barre Scranton, Florida Everblades, Västerviks IK.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners