Kalle Maalahti återvänder till HV71
Publicerad: 2023-05-25
Pressmeddelande
Det blir en fortsättning i HV71 för backen Kalle Maalahti. Det meddelar HV71:s sportchef Kent Norberg idag. ”Kalle stod för en gedigen insats under avslutningen av förra säsongen och vi är glada över att det gick att lösa en fortsättning för honom i HV71”, säger Norberg.

Kalle Maalahti kom till HV71 på lån från finländska SaiPa i slutet av förra säsongen och gjorde 10 matcher i klubben. Nu står det klart att den finländske backen återvänder till HV71 och har signerat ett ettårskontrakt.

– Kalle visade vilken duktig allroundback han var under våren och vi är glada över att det gick att lösa en fortsättning. En lagspelare som visade bra karaktär både på träning och match, säger Kent Norberg.

Den finländske backen trivdes under tiden i Jönköping och ser fram emot att återvända till staden, klubben och fansen.

– Jag är otroligt glad över att få komma tillbaka till HV71. Vi avslutade säsongen starkt och jag hoppas vi kan bygga vidare på det nästa säsong. Atmosfären i Husqvarna Garden är fantastiskt och jag ser redan fram emot att spela inför alla fans igen, säger Kalle Maalahti.

Kontraktet med Kalle Maalahti gäller i en säsong.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners