Anders Wilander om nomineringen: ”Jag är oerhört hedrad”
Publicerad: 2021-03-12
INFORMATION
Det blir Anders Wilander som HV71:s valberedning föreslår som ny ordförande i klubben. ”Det är oerhört hedrande på alla sätt och vis”, säger Wilander.

Sedan Sten-Åke Karlsson meddelande att han avböjer omval kunde idag valberedningen i HV71 föreslå Anders Wilander som ny ordförande till det kommande årsmötet.

– Jag är oerhört hedrad. HV71 är ett varumärke som tillhör länets starkaste, alla kategorier. Något som jag märkt både i mitt yrkesliv som politiker och som föreningsmänniska, säger Anders Wilander.

Anders spelade flera år i HV71 på 70-talet och redan där såg han hur HV71 byggdes upp till en stark föreningen och vill själv bygga vidare på de värderingarna som fanns då.

– Som spelare såg jag hur Owe Jungåker och Denny Eriksson lade grunden till HV71, med koll på ekonomin. Jag har varit engagerad i föreningar i stora delar av mitt liv, har lång erfarenhet av styrelsearbete och att leda möte och och ser detta som en spännande utmaning.

Vad blir de viktiga frågorna för HV71 i framtiden enligt dig?

– Dels att jobba med bredden och den fantastiska ungdomsverksamhet föreningen har. Att få fram fler killar och tjejer ifrån bygden som kan spela i representationslagen. Men också utmaningen med den sportsliga delen på herrsidan. Det är ingen som är nöjd med situationen, men jag är övertygad om att de reder ut det.

{!A}

Anders Wilanders bakgrund i Tranås AIF, den lokala golfklubben och inom svensk tennis har gjort att han levt ett föreningsliv fram till dess att han blev aktiv i politiken och under 14 år var ordförande i kommunstyrelsen i Tranås kommun.

– Jag skulle beskriva mig som en föreningsmänniska och lagspelare. Jag hoppas att, oavsett om man är partner, medlem eller supporter till HV71, sluter upp nu när det som behövs som mest och stöttar klubben. När det nu blåser snålt och inte får vara någon publik på matcherna tror jag stödet betyder extra mycket, avslutar Anders Wilander.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners