Johan Davidsson ny assisterande tränare i HV71
Publicerad: 2023-04-27
Pressmeddelande
HV-legendaren Johan Davidsson är tillbaka i HV71. Idag har den fyrfaldige SM-guldvinnare och HV71 kommit överens om att Davidsson går in i rollen som assisterande tränare. ”Jättekul att vara tillbaka och jag ser fram emot att ta mig an uppgiften”, säger Johan Davidsson.

För två år sedan lämnade Johan Davidsson rollen som assisterande sportchef i HV71 och har under tiden bland annat varit ungdomsledare i föreningen. Nu är det klart att HV-legendaren återvänder på heltid och blir ny assisterande tränare i herrlaget.

– Johan har ett väldigt bra hockeyöga och är en av de bästa spelarna i SHL:s historia. Hans kompentenser både i powerplay och det offensiva spelet kommer att bli oerhört värdefullt för oss och vi är glada över att Johan är tillbaka i HV71, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Johan Davidsson spelade över 900 matcher i HV71 och har som spelare vunnit fyra SM-guld med föreningen och ett som ledare. Efter sina aktiva karriär arbetade Johan sju år som assisterande sportchef innan han lämnade HV71 2021. Nu är han åter i moderklubben och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– HV71 kommer alltid vara en stor del av mig och att nu få komma tillbaka i den här rollen känns otroligt kul och jag ser fram emot utmaningen. Jag har träffat alla i ledarteamet och det känns som att vi alla har olika saker att bidra med, men samtidigt en samsyn vad det gäller hockey, säger Johan Davidsson.

Kontraktet med Johan Davidsson gäller i två år.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners