Finländsk landslagsback klar för HV71
PRESSMEDDELANDE2022-12-13
Den finländske landslagsbacken Oliwer Kaski blir ny back i HV71. Det står klart idag sedan backen och HV71:s sportchef Kent Norberg kommit överens om ett avtal till och med 2024. ”En toppback som jag haft ögonen på en längre tid”, säger Kent Norberg.

HV71 har idag förstärkt backsidan med den finländske världsmästaren Oliwer Kaski som närmast kommer från spel i HC Lugano.

– En oerhört skicklig back som kommer att ge vårt powerplay en ytterligare dimension. Oliwer är en toppback både offensivt och defensivt som jag haft ögonen på en längre tid, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 27-årige finländaren har både vunnit VM-guld och VM-silver med Finland och blev dessutom rysk mästare 2021 med Omsk.

– Jag är verkligen glad över att komma till HV71 och har bara hört bra saker om organisationen, fansen och staden. Som spelare vill jag bidra så mycket det bara går med min skridskoåkning och mitt skott från offensiva blålinjen, säger Oliwer Kaski.

Kontraktet med Oliwer Kaski gäller till och med 2024.

FAKTA / KASKI
Född: 950904, Pori, Finland
Moderklubb: Ässät
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 190 cm / 89 kg

Tidigare klubbar: Ässät, IFK Helsingfors, Pelicans, Grand Rapids Griffins, Charlotte Checkers, Avangard Omsk, HC Lugano.

Spelarmeriter: VM-guld 2019, VM-silver 2021, KHL-mästare 2021

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd