HV71 lånar Mattias Nörstebö från Mora IK
Publicerad: 2021-01-02
PRESSMEDDELANDE
HV71 lånar in Moras back Mattias Nörstebö till dagens match mot Malmö Redhawks och måndagens match mot Leksands IF. ”Vi har i dagsläget bara sex backar och behöver få in en extra kille och är tacksamma mot Mora att vi kunde lösa det så smidigt”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Innan förra matchen gjorde HV71 klart med lån av Filip Cederqvist från Tingsryd och Lukas Wernblom från Mora. Samtidigt lämnade Craig Schira klubben då hans lån gick ut. Det gör att laget endast har sex backar att tillgå och lånar in den norske backen Mattias Nörstebö de kommande två matcherna.

– Vi behöver få mer bredd på backsidan och Mora är spellediga fram till den 9 januari. Därför kunde vi hitta en lösning som med dem och det är vi tacksamma för. Mattias anländer till Jönköping idag och är spelklar till eftermiddagens match mot Malmö Redhawks, säger Hult i ett uttalande.

Mattias Nörstebö har lång rutin från SHL med totalt sju säsonger i ligan och spel för Brynäs och Frölunda.

HV71 har sedan tidigare Hugo Alnefelt, Emil Andrae, Oskar Olausson, Zion Nybeck och Jonathan Wikström på JVM. Anton Wedin, Jesper Williamsson, Daniel Bertov och Christoffer Törngren är på skadelistan och sedan tidigare har Lias Andersson, Linus Sandin och Craig Schira lämnat laget.

FAKTA / NÖRSTEBÖ
Född: 3 juni 1995 i Trondheim, Norge
Moderklubb: Lillehammer IK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 179 cm / 80 kg

Tidigare klubbar: Lillehammer, Rosenborg, Brynäs IF, Frölunda, Mora

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners