Finländsk landslagscenter klar för HV71
Publicerad: 2023-05-01
PRESSMEDDELANDE
HV71 och har gjort klart med den 27-årige finländske landslagscentern Tommi Tikka. ”En hårt jobbande spelare som kommer att sätta avtryck med sin inställning och spelstil”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Tommi Tikka kommer närmast från spel i Ilves i den finländska ligan. Sedan säsongen tog slut i klubblaget har Tikka spelat med landslaget i de finska Lejonen.

– I Tommi får vi en hårt jobbande center som har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Husqvarna Garden med sin intensiva spelstil och inställning. Han är i en bra ålder och har några fina säsonger bakom sig, vilket också har belönats med landslagsspel, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 27-årige center från Helsingfors har spelat i den finländska ligan hela sin hockeykarriär och ser fram emot att komma till Sverige och representera HV71.

– Jag har hört mycket bra både om staden, fansen och laget och ser fram emot att bli en del av det. För egen del ska jag bidra med hårt jobb och göra allt jag kan för att laget ska vinna. Jag gillar att tävla och mycket av min styrka ligger i det fysiska spelet, säger Tommi Tikka.

Kontraktet med Tommi Tikka gäller i tre säsonger.

FAKTA / TIKKA
Född: 950828, Helsingfors
Moderklubb: IFK Helsingsfors
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 190cm/90kg

Tidigare klubbar: IFK Helsingfors, Espoo Blues, Sport, HPK, Ilves

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners