John Nyberg klar för HV71
Publicerad: 2024-04-16
PRESSMEDDELANDE
HV71 värvar backen John Nyberg som senast kommer från spel med Linköping HC. ”En trygg tvåvägsback som gärna använder sin storlek på isen”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 27-årige back har tre säsonger bakom sig i Linköping HC, men har också meriter från Brynäs IF och Frölunda HC. Han är noterad för 321 SHL-matcher och har även spelat två säsonger i Texas Stars i AHL.

– I John får vi en back som ger oss en trygghet i defensiven, men också med en offensiv uppsidan och ett bra skott. Han drar sig inte för att använda sin storlek och är gärna aktiv i det fysiska spelet, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Förutom många år i SHL är John Nyberg noterad för 9 landskamper med Tre Kronor och 2017 vann han Champions Hockey League med Frölunda HC. Nu blir HV71 ny klubbadress och något han ser fram emot.

– Det har alltid varit bra matcher när jag spelat här som motståndare så jag ser verkligen fram emot att ha Husqvarna Garden som min hemmaplan. Jag hoppas kunna bidra med en stabil defensiv och även var ett hot i offensiv zon, säger John Nyberg.

Kontraktet med John Nyberg gäller i tre säsonger.

Se en intervju med John Nyberg i HVTV.

FAKTA / NYBERG
Född: 960714
Moderklubb: Härryda HC
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 190cm/88kg

Tidigare klubbar: Härryda HC, Frölunda HC, IK Oskarshamn, Texas Stars, Brynäs IF, Linköping HC

Spelarmeriter: CHL-mästare 2017

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners